Remíza s SKP Rakovník

23.03.2011 19:11

Ve středu 23.března sehrály juniorky přátelák s mladými hráči SKP Rakovník, kteří byli sice o 4 roky mladší, ale na hřišti byly síly vesměs vyrovnané. Od prvních minut měly holky chuť do hry a plnily v rámci jejich možností své pokyny z kabiny. Vzhledem k tomu, že to byl i první zápas roku 2011 na venkovním hřišti, holky se po přípravě uvedly velmi slušně. V prvních dvou třetinách hrály pěkně dopředu a vzadu problémy neměly, zejména stoperka Hájková svoji roli odvedla pilně. Dařilo se i obránkyni Holíkové, která v zápase dokázala odstranit strach z vysokých míčů a nikdo přes ní prakticky nepřešel. První naší branku vsítila posila Míša Moravčíková, pro kterou po lajně zatáhla míč do rohu Monhartová a nahrávkou před branku ji umožnila zakončit - 1:0. Dlouho holky držely jednogólový náskok a ve třetí třetině, když už jim docházely síly a přestaly se tolik na hru koncentrovat, inkasovaly. Po zaváhání Vojtěchové, která nedůrazně odkopla míč se chlapec z SKP nemýlil a srovnal - 1:1. Pak už děvčata branku nedala. Nejvetší šanci zápasu měla Monhartová, která šla sama od půlky na brankáře a měla vedle sebe ještě spoluhráčku Štillerovou, jenže prvně jmenovaná se unáhlila a vystřelila dřív, než bylo potřeba a její pokus sebral pohodlně brankář. Další gól mohla dát Vágnerová, ale mířila vedle, nebo Moravčíková, ale nastřelila hráče, který stál před ní. O výhře musely rozhodout pokutové kopy. Naše brankářka třikrát výborně chytila pokusy kluků, a tak po nepovedených penaltách Nováčkové a Štillerové mohla rozhodnout Vágnerová, která to dokázala. Míč utřela do šibenice a holky se radovaly "z prvního vítězství"¨. Odveta tohoto zápasu byla ihned domlvena na pondělí 28.března.

Trejna: Nejprve mě mrzelo, že nemůžeme hrát na celé hřiště a musela jsem 14 lidí přizpůsobit systému 7+1 na půlku hřiště. Nikdy jsme to nehrály, ale dalo se to. Bára si stopera odehrála velmi dobře, i když na něm téměř nikdy nehrála. První dvě čáti hry byly kvalitní - vzhledem k tomu, jaké nároky můžu zatím mít. Zejména střed zálohy pracoval velmi slušně, za což děkuju Míše, která s námi chodí trénovat a holkám dává zase jinou motivaci. Ale také Káťa dala hře myšlenku a nezaostávala. Hodně nahoru šla Holy, která bránila o sto šest. Po dlouhé době jsem také viděla výkon hodný Krystýně, na což čekám už dost dlouho, kdy konečně zahraje podle mých představ a to bylo až dnes! Dobré záchvěvy měla při finálních nahrávkách i Zdenina, ale ta musí zapracovat na své psychice. Nechci už dál jmenovat, na některých bylo vidět, že s námi nebyly na soustředění nebo že jim klesla fyzička a bez toho alespoň 60 min běhat nejde. Celkově jsem se zápasem spokojená a taky jsem ráda, že si konečne holky mohly užít "výhru", kterou zatím nezažily. Škoda, že jsme neudržely výsledek 1:0. Na závěr pochvala pro Aničku za to, že si vzala k srdci to, co jsem jí o poločas řekla a pak už nebyl problém a samozřejmě pochvala za čuch na penalty, kde nedala klukům šanci!

FK Rakovník: Horáčková - Vojtěchová, Hájková, Holíková, Vágnerová, Moravčíková, Polívková, Monhartová, Paulová, Kopecká, Palistrant, Dyršmídová, Nováčková, Štillerová.