První velká zkušenost

27.01.2011 20:43

FC Mělník – FK Rakovník juniorky 7:0 (1:0, 3:0, 3:0)

Mládežnický klub v FK Rakovník vznikl na popud ČMFS, který požadoval ve II. lize žen mládežnický oddíl. Bohužel byl Rakovník skoro jediný, kdo mladé holky shromáždil, proto se letos pro tento tým žádná soutěž nenašla. Zatím budou tedy kromě tréninků objíždět turnaje a přátelská utkání. První utkání sice prohrály, ale je nutno podotknout, že soupeřky působí v lize starších žákyň, a tak se tedy rakovnická děvčata utkala s tím nejlepším, co v naší republice máme (tedy jedním z nejlepších). V obou týmech nastoupila děvčata roč. 96, v rakovnickém i 97 a dokonce jedna 2001. Současný kádr tvoří 14 holek, na zápas jich odjelo pouze dvanáct.

„Na výsledek vůbec nekoukám, důležité pro mě je, že holky chtěly na zápas jet, těšily se na něj a daly do toho všechno, co zatím umí.
Jsme teprve na začátku a před námi je hodně
moc práce, i přesto se ale holky rychle učí a hlavně samy v zápase leckteré věci okoukaly od svých protihráček. Nejprve si děvčata musí zvyknout, co obnáší jednotlivé posty a o čem fotbal vůbec je, pak teprve můžeme stavět na dalších věcech. Všem, kteří na zápas jely, bych chtěla moc poděkovat a pochválit je za jejich výkon. Doufám, že budeme společně makat dál,“ zhodnotila první fotbalové utkání od vzniku juniorské kategorie v Rakovníku trenérka Bianka Joglová.

FK Rakovník: Horáčková – Černá, Hájková, Vágnerová, Vojtěchová – Dyršmídová, Štillerová, Polívková, Nováčková – Drexlerová, Monhartová. Hokejově střídala Kublová.