Jsme mistři okresu

03.11.2011 10:16

Jsme mistři okresu!

8.10. jsme vyhráli poslední zápas v okresním přeboru mladších žáků. Čeká nás ještě pohár v té samé soutěži a samozřejmě i II. liga juniorek, která stále pokračuje. Nicméně malinká pochvala za ukončení této soutěže by byla jistě na místě. Ba ne, velká pochvala a to celému týmu, který vydržel až do konce! Doufám, že ještě vydrží, protože má ohromnou sílu a potenciál. I když šikovné holky skončily, i když většina neuměla jednat narovinu a chovat se upřímně jak ke mě, tak k vedení i k ostatním hokám, přes to všechno se štěstí přiklonilo na naši stranu a zvládli jsme to na jedničku. Myslím, že si ty dresy zasloužíte! V sobotu jsme odehráli zápas proti Kněževesi a musím říct, že to nebyl jednoduchý zápas. Dostali jsme hned na začátku góla, ale já věděla, že je to jen začátek, že to důležité přijde. A taky přišlo, sice všechno z kopačky Denči, ale celý tým makal a bojoval pro to, aby se ona mohla trefit. Je pravda, že břevínko orazítkovala Palma, tý bych gólíka přála a třeba Áďa šla sama na brankáře a chybělo jí více klidu, aby uklidila míč pozemi k tyči. Ve třech šancích se ocitla i Holy, ale místo zpracování střílela z první a nesedlo jí to. Teď to vem čert, když jsme vyhráli 4:1, ale v zápase, kde by nedala góly Denča, musíme takové šance proměnit, abychom hráli vklidu a nemrzelo nás to. Pochvalu dnes zaslouží celý tým za bojovnost a hlavně hezký fotbal. Myslím, že se na to dalo koukat, diváci vás chválili a poznali (i já to vidím), že se stále herně lepšíte. Není to jen kopaná, ale je to fotbal s myšlenkou a to je důležité. Jen to chce stále chodit trénovat a vytrvat v tomto tepmu, pak sklízíme ovoce. Doufám, že se nám podaří sehnat ještě nějaké hráčky a doplníme kádr, to bych si přála.

Teď o každé z vás něco napíšu.

Anička - Podala standardní výkon, góla neviděla a nemůže za něj, jen více mluvit a chtít s holkama hrát...ona ví...

Áďa - Vážím si toho, že nastoupila i přes menší bolesti kotníku, že cítila zodpovědnost a věděla, že je pro tým důležitá, což potvrdila! Několikrát připravila soupeře o míč a bravurně si poradila, když na můj popud vyjela dopředu, výborně zakombinovala. Akorát já chci samozřejmě vždy ještě víc - a to znamená, Adél, že ten nájezd měl být gól, to by tomu mnohem víc slušelo:) jinak vítečná asistence!

Káťa - Každý zápas ti říkám, abys dala míč dřív, než je pozdě, dnes si to plnila na jedničku a také byl tvůj výkon o 100% lepší. Zahrála si svůj nejlepší zápas, moc ti to sedlo!

Simča - Obranná fáze dobrá, akorát musíme Simču naučit otočit hlavu někdy vzad, nejen vpřed, to ti Simčo hrozně ulehčí situaci, když to jde. Musíme zapracovat na tom, že teď hrajeme trochu jiný styl fotbalu, než si byla zvyklá. Ale vidím, že tvůj výkon jde nahoru, přistupuješ k hráčům včas a mnohdy přes tebe nejde projít, to bylo super a tam si platná.

Bobina - Eliška hraje více méně pořád výkonnostně nahoře, tak, jak to od ní čekám. Dneska se její výkon zakládal spíše na bránění, což bylo potřeba. Na svoji výšku si poradila i s mnohem vyšším klukem, který na ní hrál a i když jí to někdy asi bolelo, dřela jako kůň. Dneska mohla i vícekrát zakombinovat směrem vpřed, ale to doladíme. Eliška se nebojí v zápase improvizovat a na svůj věk až někdy koukám, co tak maličkou slečinku může napadnout za skvělou věc.

Jindra - Klobouček, Jindřiško, jak si se zlepšila. Na to, že chodíš trénovat jen jednou v týdnu (a teď si nebyla), tvé výkony mě těší. Je to o tom, že umíš o fotbale přemýšlet a máš fotbalové myšlení, to musíš uplatňovat a musíme zapracovat na střelbě a důrazné nahrávce.

Holy - Snaha velká, někdy až moc. Musíš víc přemýšlet, než něco uděláš. Kolikrát si sama před brankou a zbrkle to řešíš. Máš čas, můžeš zpracovat a pokud o míč přijdeš, nic ti neřeknu, protože vyžaduju zpracování. Jinak se mi na tobě líbí, že mluvíš na holky a snažíš se je povzbudit, nevypadá to, ale dělá to kolektiv a toho si cením.

Palma - No, dneska to bylo zase o chlup lepší. někdy nevíš, kde pořádně běhat, ale dnes si měla štěstí, že to nevěděl ani soupeř. Hezký břevno, to měl být gól. Vybojovala si pro tým pár důležitých míčů, tam musíš začít, to je ono.

Denča - Dneska si měla možná více šancí, než jindy, dala si "jen" čtyři, ale to je v pořádku. Ty si prostě gólová holka a máš čich na postavení a tah na branku. To je tvoje. Navíc si velmi kolegyální a ráda přihraješ spoluhráčkám, aby si daly góla, škoda, že to žádná dnes nevyužila. Nemohu ti nic vytknout, jsem ráda, že patříš mezi nás!