Děvčata zkouší zápasové tempo

06.04.2011 14:45

Šňůru zápasového tempa si mohla vyzkoušet mladá děvčata FK Rakovník, která se během několika málo dní střetla jak s okresními týmy, tak s největší republikvou špičkou, co se mládežnických týmů žen týče.
Nejprve sehrály přípravný zápas s SKP Rakovník, který skončil 1:1 (Moravčíková).  V sobotu odjely do Mělníka na mezinárodní turnaj, kam se přihlásilo osm kvalitních kádrů. Rakovník, jakožto nováček, sice všechny duely prohrál, ale zkušenost, kterou zde mohly holky zažít, byla dobrá. S domácím Mělníkem to nebylo špatné, ale FKR prohrál 3:0. Od Brna dostal gólů pět. Velmi těžký byl pro Rakovničanky zápas se Slováckem, kde se jejich síť zavlnila nejpočetněji - desetkrát. To i se Slavií Praha se držely víc a dostaly „pouhých“ šest. V posledním zápase na ně čekaly Němky, se kterými, dá se říct, alespoň v určitých momentech držely krok, přesto podlehly 2:0. Z turnaje se tedy vracely poslední, to jim ale chuť do dalšího trénování nevzalo. O tři dny později přivítaly na hřišti Zátiší k odvetnému zápasu SKP Rakovník a po dramatickém boji zápas skončil 2:3 (Moravčíková, Holíková) pro hosty. To bylo tedy v úterý a čtvrtek přinesl nový zápas a jiného soupeře. Přijeli mladší žáci z Lužné, a i když neměli hoši nikoho na střídání, podali na okresní poměry velmi slušný výkon, za což si vysloužili výhru 5:1 (Paulová). A ještě pátý v řadě sehrály na trávníku  žáků TJ Čisté - prohrály sice 0:6, ale jejich výkony špatné nebyly. V zápase se nedařilo naší jinak velmi kvalitní brankářce Horáčkové, která neměla svůj den. Po dlouhé době se po operaci vrátila také Černá, která měla asi nejvíc šancí na snížení, i když spíš jen platonicky.

Mé poznatky: "Na každém zápase (i když jsem v Mělníku nebyla) bylo vidět úplně jiné tempo. Nechci říct pořád lepší, ale vždy v něčem jiné. Je to dáno tím, že stále zkouším různé posty a varianty a také se snažím holky pravidelně točit, i když jsem si vědoma, že některé hrají víc a některé míň. Každopádně zlepšení v globálu vidět je. Obranná fáze je zatím celkem dobrá, ale zatím neumíme dát gól, prosadit se v zápase, kde máme třeba tři šance, i když nejsou vyložené. Bohužel v naší hře je vidět obrovská nezkušenost a proto dostáváme branky. Věřím, že neustálou prací se budou výkony jen zlepšovat. Díky týmům, které s námi sehrály zápasy. Nejkvalitnější z naší strany byl asi duel proti Lužné"