2. turnaj - Zlíchov

19.09.2011 19:00

Velmi splácaná sestava se vydala do Prahy k druhému turnaji. Nebyla stoperka Černá, kapitánka Polívková, stále zraněná Moravčíková, na dovolené se válející Nováčková a také zvracející duo Vojtěchová a Kopecká. Na sraz samozřejmě nedorazila ani Hájková, to střevo ale zaspalo, takže klid (smích), pak jsme ji vyzvedli přímo u baráku. Horší to bylo s Janíčkovou, která asi úplně zapomněla, že fotbal hraje a vzbudila se o dvě hodiny později. To už jsme měli rozehraný první zápas. Do Zlíchova jsme se tedy vydali s jednou hráčkou na střídání, kterou pojistila ještě nemocná Palistrant. Takže lvastně dvě (ať nežeru).

FKR - Dukla Praha: Soupeřky na tom byly poněkud hůř. V poli byly o jednu méně, asi jim taky někdo zapomněl přijít. To naše holky poznaly ale až o poločas, když jsem jim to musela vytroubit. Celou dobu se jim nezdálo divný, že lítaj v početní převaze. No ale byly bychom hloupé, kdybychom toho nevyužily. Soupeřky se snažily kombinovat, šlo jim to dobře. My ale vezli střelkyni Fedorkovou, která si dovolila střelu i levou nohou a zazářila poprvé. Ve druhém poločase navýšila k údivu všem Skramuská, když vyslala pěkný daleký pozdrav skoro z půlky za vylezlou brankářku. Za to má slíbenýho nanuka. No a pak už 2:0 vydrželo. I když nám pět minut před koncem Hájková olmdlela a holky musely hrát samy.

FKR - Zlíchov: Přála jsem si, aby se holky vydaly ze svých sil v tomto utkání, odhodlaná, že třetí zápas jentak odchodíme. Neměli jsme stoperku Hájkovou, a do hry se dostala předtím sedící Paulová. Na střídání nebylo. Soupeřky naopak měly. A opět starší hráčky. Prohráli jsme 0:2, ale žádná ostuda. Naopak. Paulová zahrála velmi slušně, holky si poradily i s posunem na postech. Nejvíc se protihráčky bály Skramuské, pořád jsem slyšela "bacha na tu malou". Respekt musí bejt. No, padly jsme, ale pro mě byly holky vítězem...0:2.

FKR - Jablonec: Ani jsem netušila, kolik je v těch malých nohách sil. To je dobré vědět.. Hájková se nám oklepala a nastoupila v plné parádě a moc to všem pomohlo. Štillerová mohla jít do středu, Fedorková na brko a nemuslo se improvizovat. Bohužel jsme se ale museli smířit s nařízenou penaltou za nesmyslnou ruku vysoko nad hlavou od Holíkové, která asi nebyla úplně při smyslech. No nic, soupeřky proměnily, i když si Horáčková sáhla. Nesložili jsme zbraně a vydali se do boje. Deset minut před koncem utekla Fedorková a ukázala, proč je pro tým tak důležitým článkem. Posledních 7 minut blo za trest. Bála jsem se o výsledek, to nekecám. Nakonec jsme to udrželi a získali bod - 1:1.

Hodnocení trenérky: Smekám před váma, ještě víc než před týdnem. V této sestavě takové výkony, to jsem ani nečekala. Na druhou stranu už vím, co ve vás je a příště už mě rohlíkem neoblafnete, až budete hrát na půl plynu. Tahle laťka je hodně vysoko a budu ráda, když ji budeme každý týden přeskakovat. Nemusí to být o deset centimentrů, stačí o jeden...Základ je ale trénovat. To sami víte.

FK Rakovník: Horáčková - Holíková, Hájková, Kosová - Skramuská, Štillerová, Dušková - Fedorková. Střídala Paulová.

Výsledky:

Známky:

Horáčková - 9

Holíková - 7

Hájková - 9

Kosová - 9

Skramuská - 9

Štillerová - 9

Dušková - 8

Fedorková - 9

Paulová - 8