1. turnaj - Jesenice

19.09.2011 18:37

První turnaj 2.ligy juniorek skupiny A, pořádal FK Rakovník - stadion FK Jesenice

Do soutěže druhé ligy vstoupil mládežnický tým FK Rakovník hned v domácím prostředí. Každý tým ze čtyř družstev, které se do soutěže přihlásily, odehraje během jednoho turnaje tři zápasy proti soupeřům. Rakovník má ve skupině Jablonec, Duklu Praha a Zlíchov. FKR je zřejmě nejmladším účastníkem soutěže, která je vymezena věkem 13 - 18 let. Všechny zápasy se hrají v počtu 7+1 s časem 2x25 minut. V jeden den tak může jedna hráčka odehrát až 150 minut.
 

FKR - Zlíchov: Oboustranně opatrný začátek. Soupeř se dříve osmělil a začal více útočit a zůročil svoji snahu ve vedoucí branku. Ke cti rakovnických dorostenek je nutné uvést, že nepodlehly nepříznivému vývoji zápasu. Naopak. Zdravě se vyhecovaly, začaly lépe kombinovat. Výsledkem byly dvě branky Fedorkové, které vedly ke zvratu celého utkání ve prospěch domácích hráček. Na soupeřkách se možná podepsal fakt, že nemohly střídat - 2:1
 

FKR - Jablonec: Do tohoto utkání šly Rakovničanky s defenzivní taktikou, vědomé si zkušeností a fotbalových kvalit soupeřek, především jejich věku a odehraných minut za II. ligu žen. Přes nasazení a snahu neudělat v obraně chybu, zaváhala Nováčková a Polívková, které si špatně obsadily soupeřky a gól byl na světě. Druhá branka padla záhy, chyby začaly přicházet. Opět se však ukázala odolnost a "urputnost" v přístupu rakovnických děvčat. Soupeřky začaly svým nasazením přehrávat a využívat jejich laksnosti, kterou se hosté možná domnívali, že mají zápas vyhraný. Nejprve zavěsila Fedorková a gól Černé hlavou po rohovém kopu, kdy si naběhla na předné tyč, patřil k nejhezčím v celém průběhu turnaje. V závěru utkání faulovala ve vápně nesmyslně Hájková a hosté pecku porměnili - 2:3.
 

FKR - Dukla Praha: Favoritkami byly opět soupeřky. Jejich zkušený tým dokázel využívat fyzické převahy a zejména rychlého přechodu do útoku. Měly i lepší kombinace. Když musely odstoupit pro zranění ze hry Černá s Polívkovou nevypadala situace vůbec dobře. Hlavně vzadu. Hráčky Dukly si vytvořily dvoubrankový náskok. Největším nebezpečím pro jejich branku byla Fedorková, kterou musely v obraně napadat až dvě soupeřky. Po faulu na ní  se zahrávala penalta, kterou celkem jistě proměnila Štillerová. Soupeřky opět využily rychlého protiútoku a pojistily si výhru v tomto utkání - 1:3.

 

Hodnocení trenérky: První představení ve II. lize dorostenek mě hodně potěšilo. Nechci hned na začátek chválit, ale je to potřeba, páč si to zaslouží. Hrály dle mých pokynů prakticky celou dobu, co jsem měla možnost vidět (pak jsem odjela pískat). Až na chybu a špatnou komunikaci v zadní řadě (Nováčková a Polívková) jsem byla s výkonem, který jsem za mou přitomnosti viděla, spokojená. Kdyby tato chyba nepřišla, jen těžko by Jablonec hledal na nás recept. Mrzí mě zranění Černé, která je vyřazená na další zápasy. Holt si to musí zkusit taky někdo jinej. Že, dámy...
 

Výsledky:
Rakovník - Zlíchov 2-1
Jablonec - Dukla  3-0

Zlíchov - Dukla 0-4

Rakovník - Jablonec 2-3

Jablonec-Zlíchov 6-0

Dukla - Rakovník 3 - 1

 

Známky od trenérky za výkony, které jste předvedly v prvním zápase a v poločase druhého utkání (kdy tam byla)

Černá - 8

Štillerová - 9

Horáčková - 8

Skramuská - 8

Hájková - 7

Polívková - 8

Holíková - 6

Kopecká - 7

Fedorková - 9

Nováčková - 7

Vojtěchová - 8

Nováková - 8

Palistrant a Paulová - NEHODNOTÍM pro málo minut.